.

.

Začetki Atelier Rebul sežejo v davno leto 1895, ko je Jean Cesar Reboul odprl svojo prvo lekarno v Istanbulu. Lekarna, ki je šla skozi zgodovinsko obdobje Osmanskega cesarstva in je vse do danes še vedno prisotna na prvotnem naslovu. 

Leta 1920 se je gospodu Reboulu pri delu pridružil Kemal Müderrisoğlu, ki je bil eden prvih farmacevtov tedanje Turčije. Skupaj sta dosegala izjemne dosežke in tako se je njuna zgodba nadaljevala še mnogo let.

V letu 1938 je bila turškemu ljudstvu prvič predstavljena kolonjska iz sivke. Sprva se je kolonjska izdelovala iz sivke nabrane na vrtu Reboula, kasneje pa so jo uvažali iz juga Francije. Celoten proces izdelave kolonjske je bil edinstven. In sicer, da bi skozi proces destilacije iz sivke dobili karseda čisto sivkino olje, potrebno za izdelavo kakovostne kolonjske, so sivkine cvetove nabirali pred sončnim vzhodom. Ta edinstven proces nabiranja je postal tradicija in je v uporabi še danes. 

Leta 1939 se je Reboul odločil vrniti nazaj v svojo domovino in tako lekarno prepustil Kemalu Müderrisoğlu. Kemal je lekarno kmalu po odhodu Reboula preimenoval v Rebul. Kolonjska iz sivke je hitro postala hit Istanbula. Uporaba kolonjske se je prenašala iz roda v rod, brivci so jo uporabljali kot čudežni izdelek za lase za lajšanje stresa svojih strank itd. Kolonjska je veljala za prestižno darilo. Leta 1981 pa je kolonjska doživela mejnik, in sicer Rebul Lavender Cologne je prejela zlato medaljo od mednarodnega centra za nadzor kakovosti izdelkov.

                                                                                                                                                                                    

Atelier Rebul

Na osnovi bogatih izkušenj, znanj in formul, za katere je zaslužen ustanovitelj Jean Cesar Reboul in kasneje tudi Kemal Müderrisoğlu, je po 120 letih obstoja "lekarne" bil čas za naslednji korak in tako je bila ustvarjena blagovna znamka Atelier Rebul in z njo nov koncept poslovanja.

Atelier Rebul danes velja za ekskluzivno franšizo, ki ponuja vrhunske kozmetične izdelke in dišave za različne namene. Posebnost blagovne znamke je njen obstoj. In sicer gre za 125 let staro farmacevtsko zapuščino, zato je njena posebnost v tem, da dandanes vedno združuje najbolj naravne surovine z najbolj izpopolnjenimi znanstvenimi formulami. Naše bistvo temelji na sloganu našega ustanovitelja Jeana Cesarja Reboula: “kakovost in zaupanje sta najpomembnejši zapuščini družine Rebul”.

                                                                                                             

0